Verander je relatie en je leven verandert

 Een gelukkige relatie is de basis voor een gelukkig leven. Daarom helpen we jullie te onderzoeken of het fundament van jullie relatie sterk genoeg is en zo niet, hoe we dat kunnen verstevigen. We kijken naar waar jullie beiden vandaan komen en wat ertoe leidt dat je op een bepaalde manier op elkaar reageert. We onderzoeken frustraties, irritaties en gevoelens van eenzaamheid. Ook bespreken we wensen, dromen en verlangens; we laten je zien hoe je die zonder angst naar elkaar uitspreekt. Zo bouwen jullie samen aan een liefdevolle basis van waaruit je samen de hele wereld kunt veroveren.
Deze stappen kunnen jullie zetten in een door ons ontwikkelt programma of in individuele sessie’s.

Hoe ziet het coachingstraject eruit?

We begeleiden jullie bij de ontdekkingstocht naar jezelf en naar elkaar. Dit traject wordt afgestemd op jullie specifieke situatie. Ieder individu, elk stel en elke relatie is immers anders!

Tijdens dit traject van ongeveer 4 maanden, en zien we elkaar elke 2 weken.  Deze sessies zijn deels online en offline. Tussen de sessies door zijn wij per e-mail of telefoon voor jullie beschikbaar.

Let op: wij werken met mensen die bereid zijn om het werk te doen. Mensen die zichzelf opnieuw willen ontdekken en die klaar zijn om hun relatie te transformeren. Ben je daar (nog) niet aan toe? Dan kunnen we je (nog) niet helpen.

Het coachingstraject:

Het Deep Dive coachingstraject onderzoekt in de basis de volgende vragen:

Stap 1: Relatie-DNA
Wat maakt dat uitgerekend jullie elkaar hebben gevonden?
Waar verlangen jullie naar, zowel persoonlijk als voor de relatie? Wat was er eerst wel en nu niet meer? Hoe breng je dat terug in de relatie en in je leven?

Stap 2: Relatie-Dynamiek
Wat is de reden dat jullie op dit punt beland zijn? Welke groei probeert er te ontstaan? Wat zijn de patronen die in jullie relatie geslopen zijn en zorgen voor verwijdering? Hoe kunnen jullie dit ombuigen naar meer begrip, liefde en verbinding.

Stap 4: Relatie-Perspectief
Hoe kunnen jullie op een nieuwe manier met elkaar verbinden? Hoe kun je weer met nieuwe ogen naar elkaar gaan kijken en een diepere connectie met elkaar aangaan? Hoe kun je op zo’n manier met elkaar gaan praten dat er diepgang en begrip ontstaat, naast een doorlopend proces van elkaar en jezelf steeds beter leren kennen? Hoe breng je de intimiteit en de seksualiteit weer terug in jullie leven?

Stap 5: Relatie-Transformatie
Hoe creëer je de relatie waar je altijd naar verlangd hebt? Hoe zorg je er voor dat je niet vervalt in oude patronen? Hoe houd je het goed met elkaar en laat je de liefde weer stromen? Welke nieuwe dingen gaan jullie ondernemen?

Wil je onderzoeken of dit traject jouw relatie echt gaat veranderen? Vraag dan een vrijblijvend gesprek met ons aan!

Wat levert ons coachingstraject jou op?

Het Deep Dive coachingstraject is erop gericht om duidelijkheid, helderheid en rust in jullie relatie te brengen. Vanuit de ruimte die hierdoor ontstaat zetten we stappen: weg van frustraties, irritaties, onvolwassen patronen – onderweg naar meer liefde, verbinding, scherpte, kracht en vrijheid. 

 Je krijgt inzicht in:

√ Waarom jullie op dit punt beland zijn en hoe je dit als goed nieuws kan zien
√ Hoe je afscheid neemt van twijfel en onrust
√ Waar je zelf staat en wat je wensen zijn voor de relatie
√ Hoe je vrijheid kunt ervaren in je relatie zodat je hiervoor niet uit elkaar hoeft te gaan
√ Hoe je in gesprek blijft met elkaar, hoe moeilijk het onderwerp ook is
√ Hoe intimiteit en seks zich tot elkaar verhouden
√ Hoe je naar conflicten kunt kijken als groei die wil ontstaan en hoe je ermee omgaat dat dit gedurende jullie relatie terug zal keren
√ Nieuwe skills voor betere communicatie en verbinding
√ Een nieuwe stip op de horizon, waar jullie stap voor stap naar toe kunnen groeien.

Individuele coaching:

Naast coaching voor stellen bieden we ook individuele coaching. Dit is coaching voor mensen die twijfelen over hun relatie en niet zeker weten of ze nog wel verder willen. Ook voor mensen die het lastig vinden om in gesprek te gaan met hun partner, of die een partner hebben die niet in gesprek wil gaan, kan deze vorm van coaching veel inzichten brengen.

Individuele coaching helpt je wanneer je:
√ Onrust voelt toenemen en bijvoorbeeld sneller geïrriteerd en kortaf bent tegen je partner, kinderen, collega’s en vrienden
√ Nog niet goed helder hebt waar je nu precies aan twijfelt of onrustig van wordt
√ Bang bentdat je jouw gevoelens niet goed kunt verwoorden
√ Klaar bent met gesprekken die altijd in ruzie eindigen  
√ Niet weet wat er gebeurt tussen jou en je partner wanneer je je twijfels uitspreekt
√ Gevoelens hebt voor iemand anders en geen idee hebt wat je hier mee aan moet.

Vaak zitten we vast in een patroon dat we zelf maar moeilijk kunnen doorbreken. Je voelt je opgesloten en hebt momenten dat je zou willen vluchten, vrijheid wilt ervaren. Nadenken over een leven zonder partner, waarin je alles zelf kunt bepalen, maar ook waarin je niet meer geleefd wordt, is in deze situatie heel normaal.

Wij helpen je bij deze worsteling. Door de situatie samen te onderzoeken, kom je los van de twijfel en kun je keuzes maken die goed voor je zijn. We bekijken samen waar je staat, wat je tegenhoudt, welke stappen je kunt zetten en hoe je in beweging komt.

Onze aanpak daarbij is helder; we draaien er niet omheen en spiegelen wanneer dat nodig is. Dit zorgt voor inzicht en scherpte. De tools die je meekrijgt kun je direct in de praktijk toepassen.

Wij werken met een bewezen aanpak waarin wij gebruik maken van EFT relatietherapie, Imago Relatietherapie en Psychodynamische therapie.

Daarnaast verweven we de persoonlijke ervaring en ontwikkeling die wij zelf hebben opgedaan, zowel individueel en als stel, in onze aanpak.

Coaching         Mark & Femke          Veelgestelde vragen          Contact